Duyuru

Ünlü Hukuk Profesöründen Kosova Hükümetine Destek

Kosova Haberleri

  /   482   /   05 Mayıs 2014, Pazartesi

 Yazdır

  

 

 

Chicago'da bulunan Kent College of Law fakültesinin ünlü hukuk profesörü Henry H. Perrit bugün kaleme aldığı makalesinde Birleşmiş Milletlerin önerdiği 6 maddelik plana Kosova'nın karşı çıkmasının doğru bir tutum olduğunu gerekçeleri ile anlattı.

 

Profesör Perrit kaleme aldığı makalesinde 6 maddelik planın kabulü şu andaki Kosova yönetimini olumsuz etkileyeceğini belirttikten sonra Kosova hükümetinin farklı etnik grupların sisteme entegre olması için büyük çaba harcadığını, söz konusu 6 maddelik planın kabulü ile bu artıların yok olacağını ve Kosovalı Sırpların tamamen izole edileceğini vurguladı. Makalesinin devamında Perrit Sırbistan'ın Kosova'yı Ahtisari paketi ile değil 1989 ile 1999 yılları arasındaki uygulamaları ile kaybettiğini belirtti.

Avrupa Birliği yetkililerini isim vermeden eleştiren Prof. Perrit, "Şu anda her yönüyle bağımsız olan bir devletin bağımsızlığını tehlikeye atacak bir planı kabul etmesi yönünde baskı yapıyorsunuz" sözlerini sarf etti.

Ünlü hukuk hocası makalesini "Kosova hükümeti yapılan bu ortak yanlışın gerçekleşmesine izin vermemelidir" sözleriyle tamamladı. Kaynak: (newkosovareport)

Editör : Kosova Haber 

  

Yorumlar