Duyuru

Kosovalı Liderler Geri Adım Atmıyor

Kosova Haberleri

  /   459   /   06 Haziran 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Daniel Fried, ABD’nin Kosova’yı egemen bir devlet olarak tanıdığını ve Kosova Hükümeti’nin kararlarını anlayışla karşılayacağını söyledi. Fried, EULEX’in bir an önce Kosova geneline yerleşmesi gereğine işaret etti.


 
 

Bugün Kosova’yı ziyaret eden ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Daniel Fried, Kosova Cumhurbaşkanı Fatmir Sejdiu ve Başbakan Hashim Thaçi ile görüşmeden sonra yapılan ortak basın toplantısında ABD’nin Kosova’yı egemen bir devlet olarak tanıdığını ve Kosova Hükümeti’nin başkalarını dinlemesi ancak karalarını kendisinin vermesi gerektiğini belirtti..  Daniel Fried, EULEX’in (AB Misyonunu) Kosova genelinde yerleşmesi gereğine işaret ederken Kosova kurumlarının 6 noktalık öneriye karşı çıkmasını da anlayışla karşılama gereğini vurguladı.

 

“EULEX misyonu en tutkulu misyondur ve ABD tarafından desteklenmektedir “ diyen Fried EULEX’in bir an önce yerleşmesi ve görevini tamamlaması herkes için iyi olacağını belirtti. Fried, Kosova’ya güçlü dostluk ve desteğini ifade ederken ABD’nin sözünde duracağını vurguladı.

 

 

 

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Daniel Fried görüşmeyi olumlu olarak değerlendirirken çıkar yolun bulunması için Avrupalı meslektaşları ile bazı önerileri istişare ettikten sonra Cumhurbaşkanı Sejdiu ve Başbakan Thaçi ile de görüşeceğini bildirdi.

 

Cumhurbaşkanı Fatmir Sejdiu ve Başbakan Hashim Thaçi, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Daniel Fried ile EULEX’in Kosova genelinde yerleşmesi konusunu görüştüklerini ve Kosova kurumlarının BM’nin 6 noktalık önerisine karşı olduklarını bildirdiklerini söyledi. Kosova Anayasası, BM Kosova Özel Temsilcisi Marti Ahtisaari ve AB’nin şubat ayı planlarına göre Kosova’da EULEX’in yerleşmesinden yana olduklarını bir kez daha hatırlatan Sejdiu ve Thaçi, ABD ile dostluk ilişkilerin devamı dileklerinde bulundular.

  Editör : Kosova Haber

 

 

  

Yorumlar