Duyuru

Kosova’dan Ortak Ses “Kabul Edilemez”

Kosova Haberleri

  /   425   /   06 Haziran 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

 

Tüm Kosova liderleri, siyasi partiler, düşünce kuruluşları, kültür dernekleri, savaş mağdurları, akademik kuruluşlar, sanat ve bilim akdemisi ortak bir sesle BM Genel Sekreteri'nin önerdiği 6 maddelik plana karşı çıktıklarını duyurdular


 
 

Yapılan açıklamada Kosova'nın toprak bütünlüğünün korunması ve Kosova anayasasının her yerde geçerli olması gerektiği ve her yerde uygulanması gerektiği vurgulandı. Muhalif liderlerden Veton Suroi ve Ramush Haradinaj, "Kendin Karar Al" hareketi lideri Albin Kurti Kosova Cumhuriyhetinin anayasası gereğince Kosova'nın kuzeyinin diğer bölgelerle bütünleşmesi ve etkileşimde bulunması gerektiğine dikkat çektiler.

Dün Kosova Başkanı Fatmir Sejdiu ve Başbakanı Hashim Thaci sözkonusu 6 maddelik planın kabul edilemez olduğunu tekrarladırlar. İki lider üzerlerinde uluslararası baskı olmadığını belirttiler ve batılı dostlarımızla EULEX'in nasıl yerleşeceğine dair çözüm bulmak için konuşuyoruz dediler.

Kosova başkanı Fatmir Sejdiu "Kosova'nın anayasası var, başka dokümanlara ihtiyaç duymaz" derken; Başbakan Hashim Thaci'de Kosova liderlerinin plana karşı tutumlarının belli olduğunu söyledi. Başbakan "6 maddelik plan BM ile Sırbistan tarafından uzlaşmaya varılan bir plandır, Kosova'nın dokümanı değildir" diye ekledi.

  Editör : Kosova Haber 

  

Yorumlar