Duyuru

Her Üç Günde Bir Kosova’ya Sığınma Başvurusu

Kosova Haberleri

  /   548   /   06 Haziran 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

Kosova İçişleri Bakanlığı yetkilileri, Yabancılar ve Sığınma Yasaları’nın henüz kabul edilmemesinin pratikte sorunlara neden olduğunu bilirdi. Kosova bağımsızlığı ilanından sonra sığınma başvurusunun her 3 günde bir yapıldığı açıklandı.

 

 

Kosova İçişleri Bakanlığı yetkilileri Yabancılar Yasası ve Sığınma Yasası’nın Avrupa standartları ve Ahtisaari paketine göre hazırlandığını açıklarken Kosova Polisi yetkilileri sözkonusu alanlarda her gün pratik problemlerle karşılaştıklarını bildirdi.

 

Dün Priştine’de yapılan bir konferansta Kosova İçişleri Bakanlığı temsilcisi Naim Shala, Ahtisaari paketiyle kabul edilmesi öngörülen 42 yasadan 7’sinin İçişleri Bakanlığı ilgi alanında olduğunu açıkladı. Naim Shala bu yasalar arasında Yabancılar Yasası ve Sığınma Yasası’nın da olduğunu bildirdi. 

 
Sınır Polisi çerçevesinde faaliyet gösteren Yabancılar ve Mülteciler Müdürlüğü yetkilisi Refki Morina, bu yasaların kabul edilmemesinin uygulamada çok büyük sorunlara neden olduğunu vurguladı. Morina, Kosova bağımsızlığının ilan edilmesinden sonra Arnavutluk, Makedonya ve Sırbistan’dan sığınma taleplerinin her 3 günde bir yapıldığını belirtti.
 

Uygulamada olan kanunlara göre polisin hareket ettiği bildirilirken sığınma evi yokluğunun da durumu daha ağır kıldığı belirtiliyor. AB tarafından bir sığınma evinin yıl içerisinde yapılmasının planlaştırıldığını bildiren Naim Shala yüksek standartlar gerektiren sığınma evinin 2009 yılında inşaat edileceği ümidini ifade etti.

  Editör : Kosova Haber 

  

Yorumlar