Duyuru

Mitroviça’da Güvenlik Durumu Gergin

Dünyadan Haberler

  /   246   /   06 Haziran 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

Mitroviça belediyesinin siyasi ile güvenlik strüktürler temsilcileri, Suhadoll’da evlerin yeniden inşa edilmesinde çıkan sorunlar nedeniyle gergin durumun devam ettiğini değerlendirdiler.


 
 

Mitroviça Belediye Başkanı Bajram Rexhepi,  Arnavut, UNMİK ve Sırp temsilcileri arasında  çok sayıda yapılan görüşmelerde sarfedilen çabaya rağmen, Sırpların tutumlarında katı olduklarını ve  Suhadoll köyünde Arnavutların yaşadığı bölüme dönmelerini ve evlerini tamir etmelerini engellemek çabasında bulunduklarını belirtti. Rexhepi,  hiç kimsenin kışkırtılmayacağını çoğu kez ifade ettiklerini, ancak  her seferinde itfaiyeci durumuna düşmek zorunda kaldıklarını vurguladı.

Başkan Rexhepi,  güvenlik strüktürlerine  herkes için sakin  bir ortamı sağlamalarına çağrı yaptı. Bajram Rexhepi,  Polonya mensuplarından oluşan UNMİK  polisinin Salı günü Suhadoll’a doğru götüren bir yolda çalışmaları  engelledikerini de ileri sürdü.

 Diğer yandan UNMİK polisi temsilcileri, projelerin durdurulmasının  kuzey bölümde sakin bir durumun  korunması amacıyla yapıldığını ifade etmektedir.

  Editör : Kosova Haber 

  

Yorumlar