Duyuru

Saldırı İhtimalinde Tepkimiz Sert Olur

Sırbistan

  /   460   /   06 Haziran 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

Sırbistan İvica Daçiç, Kosova ile sınır bölgesinde durumun sakin olduğunu ancak Kosova’dan gelebilecek bir saldırı ihtimalinde tepkinin çok sert olacağını ifade etti.


 
 

Sırbistan Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı İvica Daçiç, Merdare sınır kapısında görev yapan Sırp Güvenlik Güçlerini ziyaret etti ve Kosova tarafından güvenliği zedeleyecek bir saldırı ihtimalinde tepkinin çok sert olacağını ifade etti.

 

İvica Daçiç, BM Genel sekreteri Ban Ki-Moon'un 6 maddelik planının Sırbistan'ın büyük bir diplomatik başarısı olduğunu iddia etti ve Güvenlik Konseyi tarafından Sırbistan ile anlaşmanın kabul edilmesi beklenirken sınır bölgesi güvenliği ihlalleri olacağı duyumlarını aldıklarını belirtti.

Daçiç " Eğer kara güvenlik bölgesine yönelik bir saldırı olursa; Sırbistan devleti güvenlik güçleriyle birlikte çok sert tepki gösterecektir" dedi.

 

Açıklamanın devamında Sırp Jandarma Birliği'nden alınan bilgiye göre söz konusu bölgede durumun sakin olduğu, sadece KFOR birliklerinin sınır hattı boyunca devriye gezdikleri bildirildi. 

 

  Editör : Kosova Haber 

  

Yorumlar