Duyuru

KASİAD, TUSKON'dan Dönen Kosova Heyetini Ağırladı

Türkiye Haberleri

  /   519   /   06 Haziran 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

Kocaeli Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD), Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON) İstanbul'da düzenlediği iş toplantılarına katılan Kosova heyetini ağırladı.


 
 

22 kişilik ekiple Kocaeli'ne gelen Kosova heyeti Kocaeli'deki sanayi kuruluşlarını ziyaret ederek bilgi aldı.

 

Türkiye’nin en büyük işadamları örgütü olan TUSKON'un İstanbul'da düzenlediği 'Orta ve Doğu Avrupa Dış Ticaret Köprüsü' toplantısına katılan Kosova heyeti, KASİAD'ın davetlisi olarak Kocaeli'ne geldi.

KASİAD binasında toplantıya katılan heyete hitaben konuşan KASİAD Başkanı Osman Yavuz, dünyayı sarsan ekonomik krizin reel sektöre yansımalarını henüz görmeye başladıklarını belirterek, yaşanan krizin fırsata dönüştürülmesinde en önemli aracın yabancı sermaye olduğuna dikkat çekti. Bu anlamda, Kocaeli'nin büyük fırsatları olduğuna değinen Yavuz, ilin bir sanayi kenti olmasının yanında turizmiyle de öne çıkmaya başladığını söyledi.

Yavuz, "Kosova ile tarihten gelen dostluğumuz sayesinde hep birlikte hareket ettik, şimdi de ticaret alanında birlikte hareket etmeyi istiyoruz, ortak paydamız çok, bunu değerlendirelim" dedi.

Kosova heyeti adına konuşan Bashkım Çmega ise Kocaeli'ne TUSKON aracılığıyla geldiklerini belirterek, "Burada 22 firmayla geldik. Burada olmaktan çok mutluyuz" diye konuştu. İnşaat, tesktil, lastik, cam alanında faaaliyet gösteren firmalar, yuvarlak masa toplantılarına katıldıktan sonra sanayi kuruluşlarını yerinde ziyaret etti. (Cihan)

  Editör : Kosova Haber

 

 

  

Yorumlar