Duyuru

EULEX Aralık Başında Yerleşmeye Başlayacak

Dünyadan Haberler

  /   265   /   06 Haziran 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

Javier Solana Aralık ayının başında EULEX misyonunun başlamasını ümit ettiğini açıkladı. Brüksel’deki diplomatik kaynaklara göre BM, AB, Belgrat ve Priştine arasında "hızlandırılmış görüşmeler" devam ediyor.


 
 

Avrupa Birliği Ortak Dış Politika Yüksek Komiseri Javier Solana yaptığı açıklamada BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon ile görüşmesi sırasında Kosova konusun u da ele aldıklarını bildirdi.

 

Solana "Onun (Ban Ki-Moon) tüm olanlardan haberi var ve önümüzdeki hafta başında raporu yayınlamasını ümit ediyorum ki Aralık başında EULEX misyonu başlayabilsin. Biz beraber çalışmaya ve elimizden gelen yardımı yapmaya hazırız." dedi. Solana gazetecilerin 6 noktalık plan ile ilgili soruları yanıtlamaktan kaçınırken Ban Ki Moon’un önümüzdeki hafta raporunu bekleme gereğine işaret etti ve Aralık başında EULEX misyonunun başlayacağını tekrarladı.

 

Beta haber ajansının Brüksel’deki diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberine göre BM, AB, Belgrat ve Priştine arasında "hızlandırılmış görüşmeler" devam ediyor. Taraflar UNMIK'in yerini alacak olan EULEX'in Kosova’ya yerleşim statüsü üzerinde müzakere ediyorlar.

 

  Editör : Kosova Haber 

  

Yorumlar