Duyuru

Berisha ve Djukanoviç’ten Kosova’ya Destek

Arnavutluk Haberleri

  /   343   /   06 Haziran 2014, Cuma

 Yazdır

  

 


 
 
 

 

Arnavutluk Başbakanı Sali Berisha ve Karadağ Başbakanı Milo Djukanoviç UNMIK’in yeniden yapılandırılması ve EULEX’in Kosova’ya yerleşmesi çalışmalarının yerel Kosovalı liderlerle müzakere edilerek gerçekleştirilmesi çağrısında bulundular.


 
 

Arnavutluk Başbakanı Sali Berisha Karadağ Başbakanı Milo Djukanoviç'i ziyaret etti. Ziyaretin ardından yapılan ortak basın toplantısında Kosova'ya destek mesajları sunuldu.

 

Karadağ Başbakanı Djukanoviç yaptığı açıklamada "Kosova'nın etnik temele dayanarak bölünmesinin yolunu açan bu planı Karadağ olarak reddediyoruz" dedi. Açıklamasının devamında Milo Djukanoviç 6 maddelik planın kabul edilmesinin ülkeyi aşama aşama bölünmeye götüreceğini, bunun da tüm Balkanları istikrarsızlığa sürükleyeceğini ifade etti.

 

Daha sonra sözü alan Arnavutluk Başbakanı Sali Berisha 6 maddeli planı tehlikeli bulduğunu çünkü söz konusu planın Kosova’nın yavaş yavaş bölünmesini tetikleyeceğini beyan etti.

 

Her iki ülke başbakanı da Birleşmiş Milletlere, UNMIK'in yeniden yapılandırılması ve EULEX'in yerleşmesi konusunu yerel Kosova liderleri ile müzakere ederek gerçekleştirme çağrısında bulundular.

 

UNMIK’in yeniden yapılandırılması ve EULEX’in yerleşmesine yönelik BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon bir rapor taslağı hazırlamış ve Güvenlik Konseyi üye devletlerine dün bu taslağı göndermişti. Gece geç saatlerde yapılan açıklamada söz konusu planın bugün Güvenlik Konseyi’nde yapılacak oturumda görüşüleceği bildirildi. Söz konusu planı Sırbistan kabul ederken Kosova tarafı “kabul edilemez” diye niteliyor.

  Editör : Kosova Haber


 

  

Yorumlar