Duyuru

AB komiseri Rehn Arnavut siyasileri seçimlerin başarısı için birlikte çalışmaya çağırdı

Dünyadan Haberler

  /   260   /   06 Haziran 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

 

BRÜKSEL, Belçika -- AB'nin Genişlemeden Sorumlu Komisyon Üyesi Olli Rehn 25 Kasım Salı günü Arnavutluk Dışişleri Bakanı Lulzim Başa ile Brüksel'deki görüşmesi sonrasında yaptığı açıklamada, gelecek yıl yapılacak parlamento seçimlerinin Arnavutluk'un AB katılım süreci açısından kilit önemde olduğunu söyledi. Rehn, hükümet ve muhalefetin adil seçimleri garanti etmenin yanı sıra devlet kurumlarının bağımsızlığını güvence altına almada birlikte çalışmaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

Yine Salı günü, Başa NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer ile bir araya geldi. Görüşmede ikili, reform çabalarının gidişatı ve çeşitli siyasi partilerin geçtiğimiz günlerde kabul edilen seçim yasası üzerinde vardıkları uzlaşmayı ele aldı. Arnavutluk, bütün üyelerin protokolü zamanında onaylaması halinde Haziran ayında NATO'ya katılmayı umut ediyor.

Diğer yandan Salı günü, ABD'nin Tiran Büyükelçisi John Withers yeni seçim yasasında adayların %30'unun kadın olmasını gerektiren bir hükmün uygulanması yönünde çağrıda bulundu. Siyasette kadın konulu bir konferansta söz alan Withers, kadınların gerek yasama gerekse yürütmeyle ilgili prosedürlerde karar alma sürecine daha geniş bir katılım göstermelerine destek verdi. (Telegrafi, Arnavutluk dışişleri bakanlığı resmi İnternet sitesi, BalkanWeb, Alsat - 25/11/08) setimes 

  

Yorumlar