Duyuru

Türkiye’de Toplanan Kitaplar Kosova’ya Ulaştı

Türkiye Haberleri

  /   472   /   06 Haziran 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

Kosova BM Türk Barış Gücünün talebi üzerine İstanbul Bilim Kültür ve Sanat Derneği tarafından başlatılan, Kosova’da yaşayan ve Türkçe konuşan Kosova vatandaşları için Türkçe kitap kampanyası sonucunda temin edilen kitaplar Kosova’ya ulaştı.


 
 

Kosova Birleşmiş Milletler Barış Gücünün talebi üzerine İstanbul Bilim Kültür ve Sanat Derneği, Temmuz ayında Kosova’da yaşayan ve Türkçe konuşan Kosova vatandaşları için Türkçe kitap kampanyası başlattı. Kosova’da Türk dilinin unutulmaması ve yaygınlaştırılması için başlatılan kampanya sonucunda içlerinde IMES yönetim kurulunun da yer aldığı gönüllülerden 1500 adet kitap temin edildi.

 

İstanbul Bilim Kültür ve Sanat Derneği tarafından toplanan kitaplar, İstanbul Valiliği aracılığı ile Kosova Birleşmiş Milletler Türk Barış gücüne teslim edildi. Ayrıca İstanbul Bilim Kültür ve Sanat Derneği Kosova’da “Bahar” adıyla yayınlanan Türkçe çocuk dergisine sponsor oldu.

 

Kampanyanın sonuçlanmasının ardından BKS Yönetim kurulu Kosova’ya davet edildi. BKS Başkan Yardımcılarından Fatih Gelmezgil, derneği temsilen 14-15 Kasım tarihlerinde Kosova’ya giderek, Kosova Birleşmiş Milletler Barış Gücü tarafından hazırlanan plaketi teslim aldı. Kaynak: www.bksder.org

 Editör : Kosova Haber 

  

Yorumlar