Duyuru

28 Kasım Arnavut Ulusal Bayrak Günü Kutlamaları

Kosova Haberleri

  /   2211   /   06 Haziran 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

Kosova bu yıl ilk kez 28 Kasım Ulusal Bayrak Günü devlet bayramı olmaktan çıkarılmasına rağmen Tiran, Üsküp ve Priştine`de 28 Kasım kutlamaları “Biz Tek’iz” (jemi një) sloganıyla görkemli bir şekilde kutlanıyor


 
 
Kosova, 28 Kasım’ı Arnavutluğun bağımsızlığının ilanı, Kosovalı efsanevi komutan Adem Jashari’nin doğum gününü ve ilk kez UÇK mensuplarının sahneye çıkışını kutluyor.Arnavut tarihinde bu önemli günler nedeniyle, Arnavutların yaşadığı ülkelerde bugün çok sayıda faaliyetler örgütleniyor.

Kosova bu yıl ilk kez 28 Kasımı devlet bayramı olarak kutlamayacak. Kosova’nın yeni çıkarılan Resmi Tatiller yasasına göre 28 Kasım Ulusal Bayrak günün anı (memorial) bayramı olarak tanımlamıştır. Resmi bayram olmamasına rağmen Kosova sokakları Arnavutluk ve Kosova'nın yeni bayraklarıyla süslendi. Kosova Başbakanı Haşim Thaçi, bu yıl Kosova'nın Bayrak Bayramı'nı bağımsız, egemen ve demokratik bir ülke olarak kutladığını belirten bir mesaj yayınladı.
 
 
Bayrak Günü nedeniyle bu akşam başkent Priştine'de akşam saatlerinde Nene Tereza meydanında çok sayıda sanatçının katılımıyla açık hava konseri verilecek.

 Editör : Kosova Haber 

  

Yorumlar