Duyuru

EULEX Protesto Gösterileriyle Karşılanacak

Kosova Haberleri

  /   372   /   06 Haziran 2014, Cuma

 Yazdır

  

 


 
 

 

Kendin karar Al hareketi Lideri Albin Kurti EULEX'in göreve başlayacağı gün olan 2 Aralık'ta Priştine'de protesto gösterileri düzenleyeceklerini duyurdu. Gösteriye Çohu, FOL08 ve saire sivil toplum örgütleri destek veriyor.


 
 

Albin Kurti açıklamasında 6 maddelik planın Kosova egemenliğini yok ettiğini belirterek tüm Kosova halkının bunu reddetmesi gerektiğini vurguladı. Kurti "6 maddelik plan Sırbistan'ın bizim ülkemize girmesinin yolunu açar. Bizim toprak bütünlüğümüzü ve egemenliğimizi zedeler. Kosova'yı içten böler" dedi.

 

Albin Kurti açıklamasının devamında “Kosova Cumhuriyeti seçimlerin yapıldığı demokratik bir devlettir. Azınlık hakları Kosova'da uygulanmakta olan uluslararası anlaşmalar ve Anayasa ile garanti altına alınmıştır. Bizim 6 maddelik planı reddetme hakkımız vardır" dedi

 

Öte yandan Avrupa Birliği Ortak Dış Politika Yüksek Komiseri Javier Solana’nın sözcüsü Christina Gallack yaptığı açıklamada 2 Aralık tarihinin henüz kesinleşmediğini ancak en kısa zamanda EULEX’in Kosova'da göreve başlama tarihinin kesinleşeceğini duyurmuştu.

  Editör : Kosova Haber

 

 

  

Yorumlar