Duyuru

Thaçi: EULEX Başlangıçtan Mitrovitsa Kuzeyinde Yerleşmeli

Kosova Haberleri

  /   375   /   06 Haziran 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

Kosova Başbakanı Haşim Thaçi, EULEX’in yerleşmesinin 9 Aralık gününde başlayacağını bildirerek, bu misyonun başlangıçta Kosova kuzeyinde yerleşmesini istedi.


 
 

2 Aralık yarın EULEX misyonun yerleşmesinin ilk işaretleri başlayacak. Bu misyon sözcüsü Karen Limdal verdiği demeçte, EULEX’in operasyonel kapasitesinin ilk bölümünün yarın yerleşmeye başlayacağını, birkaç gün içerisinde ise bu yerleşmenin tamamının gerçekleşeceğini belirtti.

 
Bu arada Kosova Başbakanı Haşim Thaçi, Kosova’da EULEX’in yerleşmesi için tam desteğin var olduğunu, ancak bu misyonun ilk gününden daha Mitrovitsa kuzeyinde de yerleşmesi gerektiğini vurgulayarak, aksi takdirde Kosova Cumhuriyeti enstitülerinin bu misyonu tartışılır ilan edebileceğini ve bunun Kosova halkı için de kabul edilir olamayacağını belirtti.
 
Başbakan Thaçi, EULEX’in 9 Aralık gününde misyonuna başlayacağını da bildirdi.

Diğer yandan EULEX Sözcüsü Karen Limdal, AB üye ülkeleri tarafından desteklenen EULEX misyonun yarından itibaren yerleşmeye başlayacağını, dolaysıyla polis ve gümrük yetkilileri, yargıç ve savcıların çalışmalarına başlayacağını ve bu misyonun Kosova genelinde tamamıyla yerleşmesinin kış mevsiminin sonuna kadar gerçekleşeceğini ileri sürdü.

Editör : Kosova Haber


 

  

Yorumlar