Duyuru

Kosova Parçalanırsa Savaş Kaçınılmazdır

Kosova Haberleri

  /   447   /   06 Haziran 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

 

 
 

 

Kosova Cumhuriyeti Meclisi Başkanı Jakup Krasniqi gerektiği takdirde Arnavutların savaşa da başvurma ihtimalini göz önünde bulundurduklarını belirtti.


 
 

Kosova Meclis Başkanı Jakup Krasniqi Kohavision televizyonu “Rubikon”  yayınında yaptığı açıklamada Arnavutların Kosova parçalanması girişimi karşısında ulusal birliği gündeme getirmesi gereğine işaret etti. İskender Bey'in "savaş aptallıktır, empoze edilirse akıllılıktır” sözlerini hatırlatarak Arnavut halkının barışçıl olduğunu ifade eden Krasniqi,  Kosova’nın parçalara bölünmesine izin verilmeyeceğini ve Arnavutların parçalanma girişimine nasıl yanıt verileceği konusunda düşünmesi gerektiğini belirtti.

 

Ban Ki Moon planı konusunda da konuşan Krasniqi, Kosova kurumlarının başlangıçtan plana karşı olduklarını belirtti. EULEX’in Kosova genelinde Kosova Anayasası ve Ahtisaari paketi çerçevesinde yerleşmesi gereğine işaret eden Jakup Krasniqi, buna rağmen de uluslar arası toplumuyla ters düşmemek için 6 noktalık planın dışlanmaması gerektiğini söyledi. (KTV)

  Editör : Kosova Haber

  

Yorumlar