Duyuru

Cinayet üzerine halk ayaklandı, Yunan içişleri bakanı istifasını sundu

Yunanistan

  /   518   /   06 Haziran 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

ATİNA, Yunanistan -- İçişleri Bakanı Prokopis Pavlopoulos, 6 Aralık Cumartesi günü bir polis memurunun bir genci vurarak öldürmesi üzerine başlayan bir dizi ayaklanma sonrasında istifasını sundu. Ancak Başbakan Kostas Karamanlis istifayı kabul etmedi.

Polisin 16 yaşındaki bir genci öldürmesi sonrasında Atina, Selanik ve diğer kentlerde ayaklanmalar meydana geldi. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, iki genç başkentin Exarchia semtinde bir polis arabasına taş ve yangın bombası attılar. Aracın içindeki bir memur gençlerden birini vurdu. Olay üzerine yüzlerce genç sokaklara dökülürken, polis isyancıları göz yaşartıcı gazla dağıttı. Pavlopulos, "Soruşturma başlatıldı ve olayda sorumluluğu tespit edilenler cezalandırılacak." dedi.

Yine Cumartesi günü, sığınma başvurularını sunmak için sıra bekleyen yüzlerce göçmen Atina şehir merkezinde isyan çıkararak çöp kutularını ateş verdiler ve arabaları taşladılar. Katılanlar, isyanın yetkililerin o günlük başvuru kabulüne son vermeleri sonrasında bir adamın yakınlardaki bir kanala düşmesi üzerine başladığını söylediler. (ITAR-TASS, BBC, RIA Novosti, ANA-MPA - 07/12/08; AP - 06/12/08) setimes

 

 

  

Yorumlar