Duyuru

AB EULEX Misyonun Yerleşmesini Olumlu Karşıladı

Kosova Haberleri

  /   450   /   06 Haziran 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

 

Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları EULEX’in Kosova’da yerleşmesini olumlu karşıladılar.


 
 

Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner,  9 Aralık tarihinin  EULEX’in yerleşmesiyle ilgili şimdiye kadar mevcut olan kaotik  bir durumun  büyük bir safhasını oluşturduğunu, ancak bunun  Kosova ve Sırbistan için  büyük bir dönüşüm olduğunu da ifade etti.

EULEX’in Kosova’da yerleşmesinin sadece Fransa başkanlığının başarısı olmadığını ileri süren Kouchner,  bunun  herkesin  başarısı olduğunu ve yöre için büyük önem taşıdığını vurguladı.

EULEX misyonunun Kosova’da yerleşmesinden konuşan AB Dış Siyaset ile Güvenlik Yüksek Temsilcisi Havier Solana ise, bu doğrultuda Sırbistan ve Priştine hükümetleri ile sıkı işbirliğinde bulunulacağını belirtti.

Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları bugün aynı zamanda,  Kosova’da birçok yasanın onaylanması gibi bazı alanlarda  önemli ilerlemelerin kaydedildiğine işaret ederek, aynı zamanda Kosova’da hukuki devlet enstitülerinin güçlenmesi ve azınlıkların korunması gereğine uyarı yaptılar.

Avrupa Birliğinin Brüksel’de bugündüzenlenen toplantısından çıkan  sonuçlarda, Kosova’da  rüşvet ve organize suçlara karşı savaşımın  güçlenmesi ve yaşam şartlarının düzelmesine de dikkat çekilmektedir.

Editör : Kosova Haber 

  

Yorumlar