Duyuru

Faaliyetine Başlayan EULEX Misyonu Mitroviça Kuzeyine de Girdi

Kosova Haberleri

  /   522   /   06 Haziran 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

 

 


Yves De Kermabon, AB Kosova Misyonu-EULEX bugünden itibaren Kosova’nın tamamında misyonunu uygulamaya başladığını bildirdi. EULEX misyonu mensuplarının, Sırpların çoğunlukta yaşadığı Mitroviça’nın kuzey bölümüne de girdikleri öğrenilmektedir.


 
 

EULEX haberleşme ofisinden bildirildiğine göre, Yves De Kermabon, 9 Aralık sabahından itibaren Kosova’nın kuzey, güney, doğu ve batı bölümünde varlığını sürdürmeye başlayacağını belirterek, polis, savcı, yargıç, sınır ve gümrük polisi olmak üzere başlangıçta Kosova’nın kuzey bölümünde mesela 100 kişinin olacağını açıkladı.

Aynı bildiride, yaklaşık 1.400 uluslar arası ve birkaç yüz yerli personelin EULEX’in hizmetinde olacağı ve bu sayının başlangıç için gerekli personel sayısını oluşturduğu belirtilerek, ilerdeki haftalar ve aylar içerisinde, kış mevsiminin sonuna kadar tam operatif strüktüre ulaşması için EULEX’in konsolidasyona devam edeceği ileri sürülmektedir.

Bugünden itibaren (9 Aralık) UNMİK’in söneceğini ve EULEX’in etkinleştirileceğini ifade eden Kermabon, Kosovalı yetkili organlar ile sıkı işbirliğinde bu misyonun yasaların hâkimiyeti alanında sorumluluk taşıyacağını vurguladı.

Bu arada gün içerisinde EULEX’in üst düzey yetkilileri,  bu misyonun yerinde yerleşmesini teftiş edecek, misyon şefi Kermabon ise Kosova’nın üst düzey yetkilileriyle temaslarda bulunacak.

Kosova’nın kuzey bölümünde hassas durum göz önünde bulundurularak,  KFOR’un bu bölümde güvenlik önlemlerini artırdığı bildirilmektedir.

Bu arada bugün resmen faaliyetine başlayan AB-EULEX misyonu mensuplarının,  Sırpların çoğunlukta yaşadığı Mitroviça’nın kuzey bölümüne girdikleri de öğrenilmektedir.

Editör : Kosova Haber 

  

Yorumlar