Duyuru

Kosova’da Artık Paralel Strüktürler Olmayacak

Kosova Haberleri

  /   409   /   06 Haziran 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

Kosova Başbakanı Haşim Thaçi, Kosova tamamında EULEX’in yerleşmesi dolaysıyla yaptığı açıklamada, bugünkü günü “Kosova için yeni bir sayfanın açılışı” olarak değerlendirdi.


 
 

Başbakan Haşim Thaçi, Kosova’nın kuzey bölümünde de bunun sembolik bir başlangıç olduğunu, fakat bundan böyle Kosova Cumhuriyeti enstitüleri yetkisinin bu bölümde de uygulanmaya başlayacağını ve her faaliyetin Kosova Cumhuriyeti Anayasası ve Ahtisari planı esasınca gerçekleşeceğini ifade ederek, Kosova’nın yasa hakimiyeti anlamında bir devlet olarak işlevlikte olacağını belirtti.

Kosova Başkanı Fatmir Sejdiu, EULEX Şefi Yves De Kermabon, Uluslar arası Sivil Temsilcisi Piter Faith, Fransa’nın Priştine Büyükelçisi Delphin Borione ve AB temsilcilerinin düzenlenen ortak bir basın toplantısında bugün Başbakan Thaçi, Kosova Hükümetinin EULEX otoritesi ile sıkı işbirliğinde bulunacağını kaydetti.

EULEX’in bu başlangıç çalışmalarını selamladıklarını belirten Başbakan Thaçi, Kosova yasal enstitülerinin tam işlevlikte bulunması için ilerde daha çabuk hamlelerin yapılmasını beklediklerini belirterek,  artık paralel strüktürlerin olmayacağını ve Kosova Cumhuriyetinde sadece bir mevzuatın olacağını vaad etti.

Editör : Kosova Haber 

  

Yorumlar