Duyuru

Kosova Güvenlik Güçlerinin Kimliği Olan Unsurlar Açıklandı

Kosova Haberleri

  /   494   /   06 Haziran 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

Kosova Anayasası ve Kosova Güvenlik Güçleri Bakanlığının çalışmasını düzenleyen yasalar esasınca, Bakan Fehmi Mujota, bu güçlerin rozet, yönetmelikler, rütbeler ve üniformalarını tanıttı.


 
 

Kosova Güvenlik Güçleri Bakanı Fehmi Mujota tarafından bugün askere almak, davranış kodu, silahların taşınması ve kullanımı, disiplin kodu ve semboller olmak üzere 6 noktadan oluşan ilk yönetmelikler imzalandı.

Amerika Birleşik Devletlerinin bağışı olan Kosova Güvenlik Güçlerinin üniforması yeşil renkte olacak ve siyah bereleri de kapsayacak. Rütbelere gelince, yapılan açıklamada, güvenlik güçleri subaylarının rütbeleri teğmenden generale kadar olacak. Bakan Mujota, yeni yıldan sonra Kosova Güvenlik Güçlerinin misyonuna başlaması için her şeyin hazır olacağını vaat ederek, bu fırsatta vaat ettiklerini gerçekleştirdikleri ve gönderdikleri bağışlar dolaysıyla ABD, Britanya ve Almanya’ya teşekkürlerini sundu.

Mujota, üniforma ve cihazların bağış olarak ABD’den geldiğini belirterek, Almanya’nın, Güvenlik Güçlerine 204 aracın temin edilmesi için 7 milyon Avro bağışta bulunduğunu, Britanya’nın da güvenlik güçlerinin eğitilmesiyle üstlendiğini açıkladı.

KOSOVA HABER 

  

Yorumlar