Duyuru

Başbakan Thaçi Mecliste Gensoruda

Kosova Haberleri

  /   434   /   06 Haziran 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

Kosova Başbakanı Haşim Thaçi, Avrupa Komisyonun İlerleme Raporuyla ilgili AAK Parlamento Grubunun istemi üzere, Kosova Meclisinde bugün Gensoruya alındı.


 
 

Kosova’nın Geleceğine ait İttifak –AAK  milletvekili Ardian Gjini, bu hükümet döneminde medyaların durumu da dahil olmak üzere, tüm alanlarla ilgili  raporda yer alan uyarıları saydı.

Ardian Gjini,  AK İlerleme Raporunda hükümetin eleştirildiği konularda ciddiyetliğinin olmamayışı yüzünden Kosova Hükümetine eleştiriler yağdırdı. Gjini, Hükümetin, Kosova’nın kendi kendiyle yönetebileceği şansı  yitirdiğini de söyledi. AAK temsilcisi Gjini,  konuşmasında rüşvete karşı savaşım ve özellikle de  enstitüler tarafından medyalara karşı yapılan tehditler  üzerinde durarak, bu davranışların Kosova’nın Avroatlantik strüktürlerine bütünleşmesine engeli yaratacağını ileri sürdü.

Başbakan Thaçi  Kosova Hükümetinin çalışmalarını savunarak, eleştirilere rağmen Avrupa Konseyinin Kosova’ya ait İlerleme Raporunun değerlendirmesini de yaptı.

AK İlerleme Raporunda  belirtilen tedirginlikler nedeniyle  talimatların görüşüleceğini ve tedbirlerin alınacağını belirten Başbakan Thaçi, Avrupa Komisyonunun  bu raporunun geçen yıla kıyasla daha olumlu olduğunu  ve Kosova’yı rüşvete daha az karışan ülkeler sıralamasına koyduğunu da söyledi.

Ardımızda bırakacağımız yıl  Kosova vatandaşlarının beklentilerinin gerçekleştiği bir yıl olduğunu da konuşmasının devamında belirten  Hükümet Başkanı Haşim Thaçi,  elde edilenlerin  ortak çalışmanın sonucu olduğunu hatırlattı ve aynı zamanda  Avrupa stürktürlerine Kosova’nın bütünleşmesi için  tüm partilerin  ortak çalışmanın bölümü olmalarına çağrı yaptı.

Bu konuşmanın sonunda AAK milletvekili Ardian Gjini  Başbakanın bu konuşmasının “siyasi kamuflaj” devamı olduğunu  ileri sürdü.

 

KOSOVA HABER 

  

Yorumlar