Duyuru

Afganistan’a satılan askeri mühimmat inceleme altına alındı

Arnavutluk Haberleri - Arnavutluk Haberleri

  /   431   /   01 Ocak 2014, Çarşamba

 Yazdır

  

  Arnavutluk hükümeti rüşvete karşı mücadeleye etmeye dünden hazırdır ve Nato’ya Afganistan’da yardıma tamamıyla kendini adamıştır. Bunun içindir ki biz, Arnavutluk’un Afgan kuvvetlerine düşük standartta mühimmat sağladığı suçlamalarıyla ilgili olarak Arnavutluk silah ihraç ajansında rüşvete dair bir inceleme başlattık. Açıkçası biz doğrulanmamış rüşvet suçlamaları nedeniyle şaşırmıştık. Tek delil iki bilinmeyen kişi arasındaki silah işiyle ilgili, kaynaklarının doğrulanması zor gizli bant kayıtlarıdır. Biz bant kayıtlarındaki iddiayı çürüttük; ne başbakan ne de onun oğlu herhangi bir bakanlığın satın alma prosedürüne karışmıyor, savunma bakanlığı dâhil.

Afganistan’a gelirsek, Arnavutluk, aşırılığa karşı mücadelenin bizim zamanımızdaki işlerin tanımlayıcısı olduğunun farkındadır. Komünizmin tiranlığına sahiplikle bilinen bizler kendimizi özgürlük ve demokrasinin tüm dünyaya yayılmasına adıyoruz. Bugün Arnavutluk özel kuvvetleri Afganistan’dadır. Bir çağrı olursa biz daha fazla kuvvet göndermeye de hazırız.
Mühimmatın standartlara uygun olmadığı suçlamasıyla ilgili olarak, bilinir ki bunun kontrolü, testler satın alanın sorumluluğundadır. Arnavutluk hükümeti şeffaflığa hizmet ediyor. Garanti ederiz ki, bu mesele ile ilgili tüm belgeler sağlanacak ve bulunanlar halk ile paylaşılacak. Biz eminiz ki tüm iddiaların temelsizliği ispatlanacak.

Adrian Neritani
Arnavutluk’un Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi 
 
 

  

Yorumlar