Duyuru

Kosova Anayasa Mahkemesi Yasa Tasarısı Hazır

Kosova Haberleri

  /   470   /   06 Haziran 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

Kosova Anayasa Mahkemesi çalışma grubu dün Kosova Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi Yasa tasarısını teslim etti. Anayasa Mahkemesinin yılın sonuna kadar kurulması bekleniyor.


 
 

6 aylık bir çalışmadan sonra Kosova Anayasa Mahkemesi çalışma grubu dün (10.12.2008) Kosova Başkanı ve başbakanına Kosova Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi Yasa tasarısını teslim etti.

 

Hukuki zemin yaratılmasından sonra Kosova Anayasa Mahkemesi üyelerinin yılın sonuna kadar seçilmesi bekleniyor.

 

Kosova Başkanı Fatmir Sejdiu Anayasa Mahkemesinin kurulmasıyla yasallaşma sürecinin tamamlanacağını belirtirken bu kurumun ülkenin Anayasa ve yasaları konusunda profesyonel yaklaşımla karar verici merci olacağını belirtti. Ahtisaari paketiyle de Anayasa Mahkemesinin kurulmasının öngörüldüğünü hatırlatan Sejdiu, kurulma sürecinin hızlandırılması çağrısında bulundu.

 

Çalışma grubunu yöneten Kosova Kamu Hizmetler Bakanı Arsim Bajrami, Kosova Anayasa Mahkemesi’nin oluşması ile Kosova Anayasası strüktürlerinin tamamlandığını ve anayasanın korunması için zemin yaratıldığını vurguladı.

 

Toplantının sonunda Kosova Başkanı Fatmir Sejdiu Kosova Anayasa Mahkemesi Yasası’nın hazırlanmasında katkısı geçen yerli ve uluslar arası uzmanlara teşekkür belgesi takdim etti.

KOSOVA HABER


 

  

Yorumlar