Duyuru

Kosova’da Sessiz Diplomasi Başardı

Kosova Haberleri

  /   479   /   06 Haziran 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

 

Kosova’da Sessiz Diplomasi Başardı
 

 

“Kosova’da patlamaya yüz tutan durumu sessiz bir diplomasi ile yönetmeyi başardık” diyen Ban Ki Moon, Kosova’da tarafları memnun etmek amacıyla yürürlükte olan kararların uygulandığını belirtti.


 
 

Bu yıl için son basın toplantısını düzenleyen BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon, dünyada mevcut bunalımlardan ve dünya örgütünün rolünden konuşurken, Kosova’daki gelişmelere de değindi. Genel Sekreter Moon, Kosova’da dünya örgütünün sessiz bir diplomasi ile başarı sağladığını belirtti.

 

“Kosova’da patlamaya yüz tutan durumu sessiz bir diplomasi ile yönetmeyi başardık” diyen BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon, Kosova’da uluslar arası varlığın yeniden yapılanmasına değinirken, tarafları memnun etmek amacıyla yürürlükte olan kararların uygulandığını belirtti.
BM genel Sekreteri Moon, “EULEX herhangi sorun yaşanmadan Kosova’ya yerleşmiş bulunmaktadır. Dolayısıyla biz tüm taraflarla sürdüreceğimiz işbirliği ve Güvenlik Konseyinin yürürlükte olan kararlarıyla Kosova’daki BM misyonunun (UNMİK-in) yapılanması sürecine devam edebileceğiz” dedi.

KOSOVA HABER

  

Yorumlar