Duyuru

KFOR Güvenlik Durumdan Memnun

Kosova Haberleri

  /   445   /   06 Haziran 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

KFOR Güvenlik Durumdan Memnun
 

 

KFOR’un basına düzenlediği yılın son toplantısında, BM Güvenlik Konseyinin 1244 sayılı rezolusyon esasınca Kosova’da barış ve huzurun korunması gibi bu misyonun görevinin aynı kaldığı belirtildi.


 
 

KFOR Sözcüsü Adriano Graziani, yarım talep edilmesi durumunda KFOR’un  EULEX misyonu uluslararası polislerine yardımda bulunacağını ifade etti, ancak  bu misyon Kosova’nın tüm vatandaşları tarafından kabul edildiği için  bu gibi yardıma şimdilik gerek duyulmadığını da söyledi.

Kosova Güvenlik Güçlerinin kurulmasına da değinen KFOR Sözcüsü Graziani, KFOR’un Güvenlik Güçlerinin yönetim strüktürleri ve komutanının atanması bekleyişinde olduğunu, ancak koalisyon hükümet partnörlerinin Güvenlik Güçleri komutanı seçiminde henüz bir uzlaşma sağlamadığını belirtti. Bu süreçte gecikmelere işaret eden sözcü Graziani, bu sebepten KFOR yetkililerinin Kosova enstitüleri yöneticilerini eleştirdiğini de ileri sürdü.

KFOR askeri yöneticileri, Kosova tarafının  kendine düşen görevi  yerine getirmediklerini, fakat buna rağmen  Kosova Muhafız Gücü- TMK dağılımı ve Kosova Güvenlik Güçlerinin kurulmasının  başarıyla sonuçlanacağına inandıklarını da belirttiler.

KOSOVA HABER 

  

Yorumlar