Duyuru

Çek Cumhuriyeti’nden 2 Milyon Avro Yardım

Kosova Haberleri

  /   452   /   06 Haziran 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

Kosova Sağlık Bakanlığı’nda Kosova ve Çek Cumhuriyeti sağlık yetkilileri arasında imzalanan iyi niyet anlaşmaya göre “Kralovske Vinohrady” Üniversite Hastanesi aracılığıyla 2 Milyon Avro yardım yapılacak.


 

Bugün (16.12.2008) Sağlık Bakanlığı’nda törenli bir şekilde Kosova Üniversitesi Merkez Kliniği ve Çek Cumhuriyeti “Kralovske Vinohrady” Üniversite Hastanesi arasında iyi niyet anlaşması imzalandı. Bu anlaşma ile Çek Cumhuriyeti’nin Kosova Üniversitesi Merkez Kliniği Acil Hizmetler bölümüne 2 milyon Avro yardımda bulunacak.

 

Anlaşma Kosova Üniversitesi Merkez Kliniği Müdürü Jusuf Ulaj ve Çek Cumhuriyeti temsilcisi proje menajeri Cenek Merta arasında imzalandı. 2 milyon değerinde projenin büyük bir kısmı Acil Hizmetler Bölümünün cihazlarla donatımına ayrılacağını söyleyen müdür Jusuf Ulaj, proje ile bu cihazların kullanımı için ihtisasın da öngörüldüğünü belirtti. Jusuf Ulaj, projenin ilk safhasında daha kaliteli hizmetin verilmesi için Acil Hizmetler Bölümüne 700 milyon Avro değerinde cihazların gönderileceğini bildirdi.

 

Çek Cumhuriyeti “Kralovske Vinohrady” Üniversite Hastanesi temsilcisi Cenek Merta, Çek devletinin ileride de buna benzer yardımlarının devam edeceğini belirtti.

KOSOVA HABER 

  

Yorumlar