Duyuru

Kosova Geçici Kimlik Kartını En Çok Türkler Aldı

Kosova Haberleri

  /   754   /   06 Haziran 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

Kosova Polisi Göçmen ve Yabancılar Şube Müdürü Refki Morina gazetecilere yaptığı açıklamada Kosova’da en çok sığınmacının Kamerun, Afrika ve Asya’dan geldiğini bildirdi. Morina ayrıca en çok geçici kimlik kartını Türklerin aldığını belirtti.


 
 

Basına yapılan olağan açıklamada Kosova’daki sığınmacılar ve yabancıların Kosova'da ikamet etmeleri ile ilgili hukuki düzenlemeye değinildi ve istatistikler sunuldu. Buna göre Kosova’ya en fazla sığınmacının Afrika ve Asya’dan geldiği belirtildi. Ülkeler bazında ise Kamerun ve Sri Lanka’lılar Kosova’ya sığınmacı olarak gelenler sıralamasında ilk yerde bulunuyorlar.

 

Kosova Polisi Göçmen ve Yabancılar Şube Müdürü Refki Morina ayrıca Kosova’da belirli bir sürede ikamet etmek için başvuruda bulunanlara da değindi. Buna göre 2005 yılının başından 2008 yılı Aralık ayına kadar 6626 kişinin geçici kimlik kartı talebinde bulunduğunu, bunların çoğunluğunu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının teşkil ettiğini açıkladı. Bugüne kadar geçici kimlik kardı alanlardan 1487’si Türkiye, 705 Arnavutluk, 582 Çin ve 490 Makedonya asıllı olanlar teşkil ediyor.

 

Dün (15 Aralık 2008) Kosova Meclisi’nde kabul edilip başkanın onayına sunulan Göçmenler ve Yabancılara ait yasayı Başkan Sejdiu’nun kısa zamanda onaylaması bekleniyor.

KOSOVA HABER 

  

Yorumlar