Duyuru

Kosovalıların Türklere Karşı Sevgisi Özel

Türkiye Haberleri

  /   580   /   06 Haziran 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

 

Kosova Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı'na bağlı 10 polis, 15 günlüğüne Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde eğitim görecek. Kosovalı polisler Antalya'nın tarihi ve doğal güzelliklerini gezdi.


 
 

Kosovalı istihbarat polisleri Antalya'nın tarihi ve doğal güzelliklerini gezdi. 15 günlüğüne eğitim almak için Türkiye'ye gelen Kosova Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı'na bağlı 10 polis, Aspendos Tiyatrosu ile Manavgat Şelalesi'ni gezdi. 10 polisle birlikte bir hafta daha Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde eğitim göreceklerini belirten Kosova Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Amiri Arsim İbrahim, kaldıkları süre içinde kardeş ülke meslektaşlarının yakın ilgisinden memnun kaldıklarını söyledi.

 

Meslekleriyle ilgili Türkiye'de eğitim ve öğretim görmekten mutluluk duyduklarını belirten İbrahim, kurs için gelen bazı polislerin çok iyi derecede Türkçe bildiğini söyledi. Antalya'nın turistik ilçelerinin tarihi ve doğal güzelliklerinin Kosovalı polisleri büyülediğini belirten İbrahim, Kosovalıların dünya milletleri arasında Türklere karşı özel sevgisinin olduğunu söyledi. İbrahim, "Türkiye'de kendimi Priştine'de evimde gibi rahat ve huzur içinde hissediyorum. 17 Şubat 2008 tarihinde bağımsızlığımızı kazandığımızda Türk dostlarımızın yanımızda olması bizleri sevindirmişti. Türk-Kosova dostluğunun ilelebet sürmesini istiyorum." diye konuştu. Kaynak:CİHAN

KOSOVA HABER 

  

Yorumlar