Duyuru

Kosova ve Türkiye Meclisleri Arasında İlişkiler Görüşüldü

Türkiye Haberleri

  /   454   /   06 Haziran 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

Kosova ve Türkiye Meclisleri Arasında İlişkiler Görüşüldü
 

 

Türkiye Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Murat Mercan, Kosova Meclisi Başkanı Jakup Krasniqi ve Dışişleri Bakanı Skender Hyseni ile görüşmesinde iki ülke arasında iyi olan ilişkilerin artırılması dileklerinde bulundu.


 
 

Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Murat Mercan, Kosova Cumhuriyeti Meclisi Başkanı Jakup Krasniqi ve Dışişleri Bakanı Skender Hyseni tarafından kabul edildi. Görüşmede iki parlamento ve iki ülke arasında ilişkilerin artırılması konuları ele alındı.

 

TBMM’ne Kosova bağımsızlığının tanınması ve İslam Konferansı çerçevesinde lobicilik ve sürekli verilen destek için teşekkürlerini ifade eden Jakup Krasniqi, iki ülke arasında iyi olan ilişkilere Kosova’da yaşayan ve kalkınmasına her yanlı desteğini sunan Türklerin ve Kosova asıllı Türk vatandaşların katkılarının da önemine işaret etti.

 

İki ülke arasında ilişkilerin geliştirilmesi gereğine işaret eden Krasniqi, parlamentolar arasında da işbirliği gelişmesi önemini belirtti.


Bağımsız Kosova’yı ziyaret etme mutluluğunu ifade eden TBMM Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Murat Mercan, Türkiye’nin Kosova’yı tanıyan ilk ülkelerden biri olduğu için memnuniyet duyduğunu belirtti. Türkiye’nin BM Güvenlik Konseyi üyesi (2009-2011) olacağını hatırlatan Mercan, bu dönemde Kosova’nın BM üyesi olması temennisinde bulundu. Mercan, önümüzdeki yılın Ocak ayında Kosova Meclisi Başkanı Jakup Krasniqi’nin Türkiye’yi ziyaret etmesinden sonra ilişkilerin daha yoğunlaşacağını söyledi.

 

Kosova Dış İşleri Bakanı Skender Hyseni, büyük bir Millet Meclisin dış politika komisyonu başkanı ve stratejik açıdan partnerimiz olan bu ülkenin temsilcisi ile çok yapıcı görüşmede bulunduğunu bu vesileyle Türkiye’nin uluslararası platformlarda Kosova’ya sunduğu destek için teşekkür etti. Türkiye’nin Kosova’da askeri varlığını ve yaptığı çalışmalarının takdirle karşılandığını belirten Skender Hyseni, ekonomi alanı söz konusu olunca Türkiyeli yatırımcıları Kosova’ya yatırım yapmaları çağrısında bulundu. Hyseni, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde gelecek yıl Türkiye’nin geçici üyeliğini tebrik etti ve Kosova için daha güçlü bir destek istedi.

 

TBMM Dış Politika Komisyonu Başkanı Murat Mercan, Kosova’nın bağımsızlığını en samimi destekleyen ülkelerden biri Türkiye olduğunu ifade ederek, gelecek yılın Ocak ayından itibaren Türkiye’nin BM Güvenlik Konseyinin geçici üyesi olacağını ve bu süre içerisinde Kosova’nın da Güvenlik Konseyine üye olmasını içten arzu etkilerini ileri sürdü. Mercan, Türkiye ile Kosova arasında bütün düzeylerde ilişkilerin düzeleceğine inandığını söyledi.
KOSOVA HABER

 

  

Yorumlar