Duyuru

BM Planı Uygulanmaya Başladı

Kosova Haberleri

  /   472   /   06 Haziran 2014, Cuma

 Yazdır

  

 


 
 

 

UNMİK Şefi Lamberto Zannieri, BM Genel Sekreterinin Kosova planının uygulanmaya başladığını, Kosova genelinde yerleşmesi ardından EULEX’in polis ve diğer alanlarda sorumlulukları üstleneceğini söyledi.


 
 

Planın uygulanmasında taraflar arasında diyalogun olmaması nedeniyle, teknik düzeyde hafif bir arabulucuk sürecinin uygulanacağını söyleyen Zannieri, iki tarafın düşüncelerini nazari dikkate alarak teknik özelliklerin uzmanlar düzeyinde görüşüleceğini belirtti.

 

Bu yılın Haziran ayında UNMİK Şefi görevini üstlenen Zannieri, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un da raporunda kapsanan Birleşmiş Milletler ve resmi Belgrat arasında imzalanan anlaşmada arabuluculuk yapmıştı. Bu anlaşma, UNMİK görev süresinin tamamen sona ermesini isteyen Priştine otoriteleri tarafından reddedildi. Ancak Zannieri, BM’nin 1244 sayılı kararın yürürlükte olduğunu ve Güvenlik Konseyinin BM misyonunun durumu değerlendirdikten sonra UNMİK’in Kosova’da kalacağı süreyi saptayacağını belirtti.

 

Zannieri, BM misyonunun yapılanma sürecine devam edeceğini, bu arada rolünün daha fazla politik bir role dönüşeceğini de vurguladı.

KOSOVA HABER


 

  

Yorumlar