Duyuru

Arnavutluk Irak'tan asker çekecek

Arnavutluk Haberleri

  /   319   /   06 Haziran 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

 

BAĞDAT, Irak -- Arnavutluk, Musul ve Bağdat'ta beş yıl süreyle görev yaptıktan sonra Irak'taki 200 askerini geri çekmeye karar verdi. Savunma Bakanı Gazmend Oketa, 18 Aralık Perşembe günü Irak'ta düzenlenen askerlerin Arnavutluk bayrağını indirme töreninde hazır bulundu. Arnavut askerleri Bosna-Hersek, Afganistan ve Çad'daki görevlerini sürdürecekler.

Yine Perşembe günü, İngiltere ve Estonya Arnavutluk'un NATO protokolünü onaylayarak Arnavutluk'un İttifaka üyeliğini kabul eden 14 ve 15. ülkeler oldular.

Bu arada Paris'te, Arnavutluk Meclis Başkanı Jozefina Topalli Perşembe günü Fransa parlamentosu başkan yardımcısı Marc Lafiner ile bir araya geldi. Görüşmede Lafiner Arnavutluk'un "reform yolundaki önemli çabalarına övgüde bulunurken, Topalli de Fransız yetkiliye Fransız şirketleri için sağlam bir yatırım ortamı bulunduğuna dair güvence verdi.

Diğer yandan Perşembe günü, Berat polisi yasadışı yollardan Arnavut vatandaşlarını Yunanistan'a soktuğu iddia edilen bir insan kaçakçılığı şebekesini çökretti. Polis altı şüpheliyi gözaltına aldı. (Start, Top Channel, BalkanWeb, Shekulli - 19/12/08; Top Channel, Telegrafi, TVSH, Alsat, Reuters - 18/12/08) SETIMES

 

 

  

Yorumlar