Duyuru

Kosova Ocak Ortasında Yeni Elçilikler Açıyor

Kosova Haberleri

  /   486   /   06 Haziran 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 
 

 

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Kosova’nın Ocak ayının ortasından itibaren dış politikada atağa geçeceği belirtildi. Bu bağlamda Kosova, Balkanlar ve Avrupa’da yeni elçilikler açmaya hazırlanıyor.


 
 

 

Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Ablana Beqiri Balkan İnsight’a verdiği demeçte “Kosova’nın yeni elçilikleri Makedonya, Kara Dağ, Slovenya, Hırvatistan, İsveç ve Hollanda’da açılacak” dedi.   

 

 

Beqiri açıklamasının devamında daha çok ve daha uzak ülkelerde elçilik açmak istediklerini ancak henüz konsolosluk hizmeti veremedikleri için bunu daha sonraki aşamaya bıraktıklarını vurguladı.

 

Basın Sözcüsü Beqiri Kosova Meclisi’nden konsolosluk hizmetlerine dair kanunun çıkarılmasından sonra dünyanın başka bölgelerinde elçiliklerin açılmasına başlayacaklarını belirtti ve “Biz Asya ile ilişkilerimizi geliştirmek için Japonya’da, Latin Amerika için Kolombiya’da ve Arap Dünyasıyla ilişkilerimizin gelişmesi için Birleşik Arap Emirlikleri’nde elçilik açmayı planlıyoruz” dedi.

 

Şu ana kadar 53 devletin tanıdığı Kosova Cumhuriyeti daha önce 10 ülkede elçilik açmıştı. Kosova birinci aşamada Ankara, Londra, Paris, Berlin, Roma, Brüksel, Viyana,Washington, Bern ve Tiran’da elçilik açmıştı.

 

KOSOVA HABER 

  

Yorumlar