Duyuru

1 Ocak’tan İtibaren Sırbistan ve Bosna Ürünleri Kosova’ya Giremeyecek

Kosova Haberleri

  /   432   /   06 Haziran 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

1 Ocak 2009’dan itibaren Sırbistan ve Bosna Hersek’ten gelen malların Kosova’ya girişine izin verilmeyecek. Kosova bu uygulamayı, Bosna-Hersek ve Sırbistan’ın Kosova’dan gelen araçların geçişine izin vermemeleri üzerine başlatacağını bildirmişti.


 
 

 

Kosova’dan çıkıp Sırbistan veya Bosna Hersek’e ürün taşıyan veya bu ülkeler üzerinden Avrupa’ya mal götüren araçların geçişine Sırbistan ve Bosna-Hersek 3 Aralık tarihinden itibaren izin vermiyor.

 

 

Sırbistan ve Bosna-Hersek araçların geçişine izin verilmemesinin gerekçesi olarak, bu tarihten itibaren Kosova’dan çıkış yapan araçlara eskiden olduğu gibi UNMIK değil de Kosova Gümrüğü mührünün vurulmaya başlanmasını gösterdi. Bilindiği üzere Bosna Hersek ve Sırbistan Kosova’yı tanımayan ülkeler arasında yer alıyorlar.

 

Kosova Ekonomi Odası Uluslararası Ticaret Masa Başkanı Safet Gergjaliu gazetecilerin sorularını cevaplarken haberin doğru olduğunu teyit etti ve Kosovalı tüketicilerin çoğunun bu kararı desteklediğini belirtti.

 

Açıklamasının devamında Gergjaliu Aralık ayının başından itibaren taşıma araçlarının Sırbistan ve Bosna-Hersek üzerinden geçemediğini ve bu iki ülkeye aynı şekilde muamele göstermeye başlayacaklarını belirtti.

 

Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili bir açıklama yapan Ticaret ve Endüstri Bakanı Lutfi Zharku Sırbistan ve Bosna-Hersek’i takındıkları tutumdan dolayı eleştirmiş ve bu iki devlete aynı muameleyi gösterme hazırlığında olduklarını bildirmişti. 

KOSOVA HABER 

  

Yorumlar