Duyuru

Arnavut sakinler sorunlu Mitrovica kasabasında nöbet tutuyorlar

Kosova Haberleri

  /   466   /   06 Haziran 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

 

PRİŞTİNE, Kosova -- Medyada 8 Ocak Perşembe günü çıkan haberlere göre, Sırp nüfusun yoğunlukta olduğu kuzey Mitrovica'da yaşayan Arnavutlar 30 Aralık'tan bu yana sabaha kadar nöbet tutuyorlar. Nöbetler akşam 6'dan sabah 6'ya kadar sürüyor. Bazıları söz konusu tedbirin ihtiyati alındığını söylerken, diğerleri bunu yer yer yaşanan şiddet olaylarına karşı barışçı bir tepki olarak nitelendiriyor. Semt sakinlerinden Buyar Şala, "EULEX'in faaliyetleri hiçbir şey gibi görünüyor. Buraya sadece bir gün için geldiler, KFOR da sadece sorunlar yaşandıktan sonra geliyor." dedi.

Bu arada bölgedeki olaylar da devam ediyor. Saldırgan şahıslar Salı akşamı Mitrovica'nın Suhadoll kasabasında biri bir Arnavut'a, diğeriyse bir Sırp'a ait iki araca zarar verdiler. Sonrasında, yaklaşık 50 Sırp ve Arnavut kasaba sakini köyün ana yolunu trafğe kapattı.

AB'nin eski özel Kosova elçisi Wolfgang Petritsch Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Mitrovica'daki gerginliğin anlaşmazlık içindeki taraflar Kosova sorununa çözüm bulana dek devam edeceğini söyledi. Petritsch, Mitrovica'nın NATO'nun desteğiyle AB tarafından güvenlik tedbirleri alınmasını gerektiren bir güvenlik sorunu olduğunu da sözlerine ekledi. (Koha Ditore, Zeri, Kosova Sot, Lajm, Express - 08/01/09) SETIMES 

  

Yorumlar