Duyuru

Muhalefet Seçimlerin 2011’de Yapılmasına “Hayır” Dedi

Kosova Haberleri

  /   417   /   06 Haziran 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

Muhalefet Seçimlerin 2011’de Yapılmasına “Hayır” Dedi
 

 

Uluslararası Sivil Ofis (ICO) Yöneticisi Pieter Feith tarafından desteklenen ve Kosova Başkanı Fatmir Sejdiu taraflından açıklanan seçimlerin yapılması ile ilgili karar muhalefet partileri tarafından bugün sert tepkilerle karşılandı.


 
 

 

Başkan Sejdiu ile İCO Yöneticisi Pieter Feith’in, Kosova’da genel seçimlerin 2011 yılında yapılması kararının alınmasını Başkan Sejdiu açıklamıştı.

 

 

Kosova’nın Geleceği için İttifak (AAK) Partisi, Başkan Sejdiu’nun açıkladığı seçim takvimini kabul edilemez olarak nitelerken, kararın anayasa ihlali olduğunu ve mahkemeye başvuracakları açıklandı. Ayrıca İCO Yöneticisi’nin bu kararı desteklemesinden dolayı ilgili makamlara şikayette bulunacakları bildirildi.

 

Yeni Kosova İttifakı (AKR) Başkan Yardımcısı İbrahim Makolli Kosova Başkanı Sejdiu’yu tek taraflı karar almakla eleştirirken, Dardaniya Demokratik Birliği (LDD) adına açıklama yapan Berim Ramosaj, Sejdiu kararına karşı çıktı ve genel seçimlerin bu yıl içinde yapılması gerektiğini dile getirdi. ORA Reform partisinin tutumunu açıklayan Teuta Sahatçiu, Başkan Sejdiu’yu, Kosova Cumhuriyeti Anayasasını ihlal etmekle suçladı ve Pieter Feith’i Ahtisari paketinde yer alan belgelerin yürürlüğe sokulmamasından dolayı eleştirdi.

 

Teuta Sahatçiu açıklamasında “Anayasaya uygun olarak davranmakla yükümlü olan devlet başkanı bunu yapmıyor, Anayasayı ihlal ediyor. Diğer yandan Ahtisari paketi ile yetki verilen özel temsilci, planın gerçekleşmesi üzerinde çalılaşacağına plana uygun hareket etmemektedir” dedi.

 

KOSOVA HABER 

  

Yorumlar