Duyuru

Kosova'da İsrail Protesto Edildi

Kosova Haberleri

  /   457   /   06 Haziran 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

 

 

İsrail, Prizren'de cuma namazından sonra yüzlerce kişinin şadırvan Meydanında bir araya gelmesiyle protesto edildi.Filistin” “Kahrolsun İsrail” “Çocuklar öldürülmesin” sloganlarını Arnavutça, İngilizce ve Türkçe olarak atıldı.


 

Gazze’de uygulanan İsrail şiddeti bugün (16.01.2009) Kosova’da kınandı. Yüzlerce Prizrenli Cuma namazının ardından Şadırvan Meydanında toplanarak İsrail’i protesto etti, çocukların öldürülmemesi çağrısında bulundu.

 

            Kadın ve çocuk ayırmaksızın sivilleri hedef alan İsrail, Prizrenli Müslümanlar tarafından tekbir, pankartlar ve slogan atılarak protesto edildi. Göstericiler sık sık tekbir getirerek, “Filistin” “Kahrolsun İsrail” “Çocuklar öldürülmesin” sloganlarını Arnavutça, İngilizce ve Türkçe olarak attı. Göstericiler ayrıca her üç dilde “Kahrolsun İsrail” “Çocuklar öldürülmesin” “Yeter” pankartları taşıdı. Bugünkü gösteride kana bulanmış temsili bebekler de çocuklar tarafından taşındı.

 

           

Protesto gösterilerinde kadın ve çocukların da bulunduğu gözlendi. Polisten izin alınarak yapılan protesto için polis ve KFOR tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı.

 Olaysız geçen gösterilerin ardından protestocular sakin bir şekilde dağıldı.

 

Prizren’de geçen hafta da Filistin’e destek İsrail’i kınama protestosu düzenlenmişti. Geçen haftaya kıyasen bugünkü protestoya katılım daha geniş, vatandaş ve medyadan da ilgi daha büyüktü.

 

 

 

 

kosova haber 

  

Yorumlar