Duyuru

Vatandaşa Bir Hizmet Daha

Kosova Haberleri

  /   435   /   06 Haziran 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

Prizren Belediyesi bünyesinde bugün (27.01.2009) mütevazı bir törenle Hukuki Evraklar Kütüphanesi hizmete verildi. Bir hukukçunun çalışacağı kütüphanede vatandaşlar Arnavutça, Sırpça ve Türkçe yayınlanan evrakları temin edebilecek.


 
 

AGİT Prizren Bölge Müdürlüğü girişimiyle Prizren Belediyesi ile ortaklaşa açılışı yapılan kütüphanede Kosova’da şimdiye kadar Arnavutça, Sırpça ve Türkçe yayınlanan 47 Resmi Gazete ve çeşitli diğer evraklar vatandaşların hizmetine sunulacak, burada çalışacak hukukçu da hukuk yardımında bulunacak.

 

Açılış töreninde Prizren Belediye Başkanı Ramadan Muja, kütüphane sayesinde vatandaşlar ile iletişimin genişletileceği ve vatandaşlara insan hakları korunması alanında yardımcı olunacağını belirtti. AGİT girişimi ile kütüphane projesinin hayata geçirildiğini söyleyen Muja, AGİT’in ilk etapta fotokopi makinesi sağladığını bildirdi.

 

AGİT Prizren Bölge Müdürü Lorenzo Gasca Allue, belediyede kapasitelerin gelişmesi çerçevesinde bu projenin önemini vurguladı ve diğer belediyelerde de kütüphanelerin açılacağını duyurdu. Prizren Belediyesi’nde resmi diller Arnavutça, Sırpça ve Türkçe olduğunu hatırlatan Lorenzo Gasca, AGİT tarafından kütüphaneye sağlanacak Resmi Gazete ve diğer evrakların bu dillerde olacağını söyledi.

 

Prizren Belediye Başkan Yardımcısı Minir Krasniqi ise belediyenin mekan yanı sıra kütüphanenin düzeni için 3000 Avro harcadığını, vatandaşlara hukuki yardımı sunacak bir hukukçunun da sağlanacağını açıkladı.

 

KOSOVA HABER 

  

Yorumlar