Duyuru

Kosova Güvenlik Gücü’nden 3 İstifa

Dünyadan Haberler

  /   399   /   06 Haziran 2014, Cuma

 Yazdır

  

 


 
 

 

Kosova Güvenlik Gücü’nün bir hafta kurulmasından sonra üç yüksek rütbeli istifasını verdi. Birkaç hafta önce istifa eden Nuredin Lushtaku’dan sonra Tuğgeneral Fadil Kodra, Albaylar Zenun Kodra ve Raif Preteni de KGG’nden istifa ettiklerini açıkladı.


 
 

Tuğgeneral Fadil Kodra, Albaylar Zenun Kodra ve Raif Preteni Kosova Muhafız Güçleri’nden (TMK) Kosova Güvenlik Gücü’ne (KGG) mensupların seçimi sırasında şeffaflık olmadığı gerekçesiyle istifalarını sunduklarını açıkladılar.

 

Kosova Koruma Gücü subayları Kosova Başkanı Fatmir Sejdiu ve Başbakan Hashim Thaçi, Kosova Meclisi Başkanı Jakup Krasniqi,  Kosova Güvenlik Gücü Bakanı Fehmi Mujota, Kosova Güvenlik Gücü Komutanı Sylejman Selimi ve Kosova Güvenlik Gücü’ne kadro seçimi borduna bir mektup gönderdi. Mektupta, Kosova Güvenlik Gücü’ne TMK’dan yüksek ve orta rütbeli subaylar transferi sırasında uzmansal kaliteye, ulusal ve siyasi etiğe sahip çok sayıda mensubun dışta bırakıldığına işaret ediliyor.

 

Albay Zenun Kodra “Express” gazetesine yaptığı açıklamada TMK’dan KGG’ne subayların seçimi sırasında zarfları aldıklarına kadar hiçbir bilgilerinin olmadığını ve kimlerin seçildiklerini bilmediklerini belirtti. Kodra, kendisinin ve 2 arkadaşının seçilmesine rağmen haksızlık yapılarak seçilmeyenlerle dayanışmada bulunmak nedeniyle istifalarını sunduklarını söyledi. Memnuniyetsizlik boyutunun yüksek olduğunu bildiren Zenun Kodra, yeni istifaların da beklendiğini vurguladı.

 

Birkaç hafta önce aynı gerekçeyle eski Kosova Tören Alayı Komutanı Nuredin Lushtaku da istifasını sunmuştu.

 

2 gün önce Kosova Meclisi önünde 100 kadar eski TMK mensubu KGG’ne yapılan seçimle memnuniyetsizliğini protesto ile belli etmişti.

 

KOSOVA HABER


 

  

Yorumlar