Duyuru

Prizren’de Kosova Koruma Gücü’ne İlgi

Dünyadan Haberler

  /   270   /   06 Haziran 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

Prizren ve Mamuşa’da Kosova Güvenlik Gücü’ne ilgi büyük. Hollandalı Binbaşı Van De Eijnden her gün 50-70 başvuru yapıldığını duyurdu.


 
 

Prizren Belediye binasında dün (26.01.2009) KFOR organizasyonu ile Hollandalı Binbaşı Van De Eijnden Kosova Güvenlik Gücü’ne kadro alımı tanıtımını yaptı.

 

Binbaşı Eijnden, Prizren bölgesinde Kosova Güvenlik Gücü’ne ilginin büyük olduğunu söyledi. Günde 50–70 başvurunun olduğunu bildiren Binbaşı Eijnden, önümüzdeki günlerde başvuru sayısının artmasını beklediğini belirtti.

 

Pazartesi gününden itibaren Kosova Güvenlik Gücü’ne başvuruların başladığını bildiren Hollandalı Binbaşı Van De Eijnden, KFOR mensuplarının başvuru şartlarını açıklamak için Pazar hariç her gün çalıştıklarını duyurdu. Binbaşı Eijnden, tanıtım toplantılarını toplulukların çoğunlukta yaşadığı yerleşim yerlerinde de yaptıklarını söylerken Mamuşa’da yapılan tanıtıma 50 Türk gencin de katıldığını bildirdi. Sırplar hariç, Topluluk üyelerinden Kosova Koruma Gücü’ne ilginin varlığından bilgi veren Binbaşı Eijnden, 17 Şubat 2009 tarihine kadar başvuruların yapılabileceğini hatırlattı.

 

Hollandalı Binbaşı Van De Eijnden, Kosova Güvenlik Gücüne şimdiye kadar binlerce başvuru yapıldığı bu yıl sadece 300–500 kişinin alınacağını da bildirdi. 

 

KOSOVA HABER 

  

Yorumlar