Duyuru

Adem Jashari’nin İsmi Bayrampaşa Bulvarında Yaşatılacak

Türkiye Haberleri

  /   762   /   06 Haziran 2014, Cuma

 Yazdır

  

 


Adem Jashari’nin İsmi Bayrampaşa Bulvarında Yaşatılacak
 

 

Kosova savaşının efsanevi komutanlarından olan Adem Jashari’nin ismi Bayrampaşa Belediyesi tarafından verilecek olan bir bulvarda yaşatılacak. Bulvar açılış törenine Kosova’dan bakanlar ve üstü düzey yetkililer katılacak.


 
 

 

1998 yılında Sırp askerleri tarafından Prekaz’da tüm ailesiyle birlikte (56 kişi) öldürülen UÇK Komutanı Adem Jashari’nin ismi Bayrampaşa Belediyesi tarafından bir bulvara veriliyor. Önümüzdeki Cuma günü aralarında Kosova Çevre ve Alan Planlama Bakanı Mahir Yağcılar, Eğitim Bakanı Enver Hoxhaj, Jashari ailesinden Adem Jashari’nin yeğeni Mustafa Jashari ile Türkiye’den de çok sayıda üst düzey yetkilinin katılacağı törenle “Adem Jashari Bulvarı”nın açılışı yapılacak.       

 

 

Adem Jashari Kimdir?

 

Kosova’nın bağımsızlığı için büyük mücadele veren Kosova Kurtuluş Ordusu-UÇK Komutanlarından olan Adem Jashari, 1998 yılında Prekaz’da bulunan evinde Sırp askerleri tarafından ailesinden 56 kişiyle birlikte öldürülmüştü. Kosova savaşının efsanevi ismi olan Adem Jashari’nin Prekaz’da bulunan ve kurşun delikleriyle kalbura dönen evi halen müze olarak yaşatılıyor. Kosova’nın bağımsızlığı ilanı ardından yeni anayasa çerçevesinde Kosova’nın "milli kahramanlarından" birisi olarak kabul edilen Adem Jashari için "28 Kasım" olan doğum günü, Arnavutluk`un bağımsızlık günü de olan bu tarihte ülke genelinde yapılan çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. (CİHAN)

 

KOSOVA HABER


 

  

Yorumlar