Duyuru

Kosova'da Yılın Adamı

Kosova Haberleri

  /   468   /   06 Haziran 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

 

Express gazetesinin 2008 Yılın Adamı'nı seçmek amacıyla yürüttüğü bir anket blogcular arasında ateşli bir tartışmaya yol açtı.

Southeast European Times için Balkanblogs'dan derleme -- 23/01/09

photo

Kosova Başbakanı Haşim Taki, ExpressOnline tarafından Yılın Adamı seçildi. [Laura Hasani]

Kosova Başbakanı Haşim Taki, Priştine merkezli İnternet sitesi ExpressOnline tarafından 2008 Yılın Adamı seçildi. Oylama 22 Aralık'ta başladı ve 28 Aralık'ta sona erdi. Taki ve Vetevendosja (Kendi kaderini tayin) hareketi lideri Albin Kurti sırasıyla %31,9 ve %28,7 oranında oy aldılar. Kosova'nın Geleceği için İttifak partisi başkanı Ramuş Haradinay ise %12,3 oyla üçüncü oldu.

Blogcular anketin güvenilirliğini ateşli bir şekilde tartıştılar ve adayların nitelikleri konusunda farklı görüşler öne sürdüler.

Dielli, anket sonuçlarını Taki'ye yaklaştıranların Kosova'da yaşayan yabancılar olduğunu düşünüyor.

Ancak Albani farklı bir görüşe sahip. "Ezbere konuşmayın." diyen yazar şöyle devam ediyor: "Herşeyden patırtı çıkarmaya bayılıyoruz."

Qerim Syla da şüphecilere işin içinde bit yeniği aramayı bırakmalarını söylüyor. "Anketin sonuçları ne olursa olsun, birileri çıkıp Express'i hileyle suçlayacaktı. Biz Arnavutların geleneği bu."

Esseni anket sonuçları konusundan ayrılarak Taki'nin lider olarak meziyetlerini yeren yere vuruyor. "Eski bir millet olarak Taki ve yoldaşları tarafından yönetilmeyi hak etmiyoruz. Albin Kurti başta olsaydı, Sırplarla ilgili her soruna çare bulunurdu."

Fakat Xhakopi buna karşı çıkarak hevesle Taki'yi desteklemeye devam ediyor. "Doğru yerdeki en iyi ve en cesur, doğru kişi." diyen yazar şöyle devam ediyor: "Haşim Taki Balkan tarihini değiştirdi."

Njomza yükselen genç aktris Arta Dobroşi'nin beşinciliği aldığını gözlüyor. "Bu siyasi yarışmada, maço Kosova'mızdaki tüm bu 'erkekler' arasında beşinci olmak Arta için büyük başarı."

Bu içerik SETimes.com için hazırlanmıştır. 

  

Yorumlar