Duyuru

Kosova Muhafız Gücü Temsilcileri Ayaklandı

Kosova Haberleri

  /   405   /   06 Haziran 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

Sayısı 200’ü bulan Kosova Muhafız Gücü temsilcileri yeni oluşturulan Kosova Güvenlik Güçleri’ne alınmamalarını protesto ediyorlar. Protestocular Kosova Meclisi önünde toplandı ve Başbakan Hashim Thaçi ile görüşmek istediklerini belirttiler.


 
 

 

Protestocu grubun yaptığı açıklamada Kosova Güvenlik Güçleri’ne girmeyi hak etmeyenlerin alındığını ve kendilerinin bu oluşum dışında tutulmaya çalışıldığını iddia ettiler. Grup ayrıca bu haksızlığın düzeltilmemesi durumunda Kosova’da önemli olayların olabileceğini belirtiyorlar.

 

 

Protestocu eski albaylardan Muhammet Gubetini yaptığı açıklamada “30 yıl boyunca kurmaya çalıştığımız bu ülkeyi, 24 saatte yıkabiliriz. Bu ülkeye hayatımızı, sağlığımızı, varlığımızı verdik, şimdi bu ülkeyi yıkmak durumuna düşürülüyoruz ki, bu bizim için çok ağır bir durum” dedi.

 

Gubetini açıklamasının devamında hükümete çağrıda bulunarak “Hükümeti derhal bu sorunu çözmeye davet ediyoruz. Bizim hislerimizle oynamamaya, her hangi bir delilik yapma durumuna bizleri itmemelerini bekliyoruz” dedi.

 

kosova haber 

  

Yorumlar