Duyuru

Sırbistan’ın ana silah ihracatçısı Belgrad’ın Irak ile gizli bir silah anlaşması yaptığı yönündeki raporu yalanladı

Sırbistan - Sırbistan

  /   406   /   01 Ocak 2014, Çarşamba

 Yazdır

  

Jugoimport – SDPR şirketinin başkanı Stevan Nikcevic Tanjug ajansına yaptığı ve AFP tarafından alınan  açıklamasında, “Tüm Iraklı yetkililer bizimle yapılan anlaşmalardan haberdar ediliyordu.”  dedi.
 
Nikolovic’in açıklaması,New York Times tarafından cumartesi günü, Irak ve Sırbistan tarafından imzalanan 833 milyon dolarlık  anlaşmanın, Amerikanın himaye ettiği Iraklı yöneticileri rüşvet karşıtı yasaların arkasından dolandırdığını, ki bu herhangi bir Amerikan sözleşmesine uygulanacaktı, rapor etmesinden sonra geldi. 
 
Nikolovic, gazetenin Eylül anlaşmasının Iraklı yüksek liderlerin dahi bilgisi dışında imzalandığını belirten  raporunu reddetti. O, “Bu anlaşmalar, bizim elimizdeki bilgilere göre, Iraklı yetkililer tarafından birkaç kez onaylanıyor.”, dedi.
 
New York Times’ a göre bu anlaşmalar büyük ölçüde Irak’ın Savunma Bakanı Abdul Kadir ve Planlama Bakanı ve Ali Glahil Baban tarafından müzakere edildi. Anlaşma, helikopter, uçak, zırhlı personel taşıyıcıları, ateşli silahlar ve diğer ekipmanları içeriyor.
 
Jugoimport – SDPR şefine göre techizatlar henüz ulaştırılmadı.
 

  

Yorumlar