Duyuru

Arnavutluk Müslümanları İKÖ'nün Kosova’yı Tanımasını Talep Ediyor

Arnavutluk Haberleri

  /   383   /   06 Haziran 2014, Cuma

 Yazdır

  

 


 
 

Arnavutluk Müslüman topluluğu Kosova’nın İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) üyesi ülkeler tarafından tanınması için bir girişim başlattı. Organizasyon kurulu 100 bin imzaya ulaşıp İKÖ üyesi ülkelere bir dilekçe mektubu göndermeyi planlıyor.


 
 

 

İslam Konferansı Örgütü’ne üye 57 ülkeden şu ana kadar sadece 9’u Kosova’yı bağımsız ve egemen bir devlet olarak tanıdı.17 Şubat 2008 tarihinde bağımsızlığını ilan eden Kosova’yı içinde AB ülkelerinin çoğu, ABD ve Türkiye’nin de bulunduğu toplam 54 ülke tanıdı.

 

 

Kosova’nın İKÖ ülkeleri tarafından tanınması için başlatılan girişimin amacı Arnavutluk vatandaşlarından toplam 100 bin imzaya ulaşmak ve bu imzaları da içeren dilekçe mektubunu İKÖ üyesi 57 ülkeye göndermek. Dilekçe mektubunda Kosova’nın İKÖ üyesi ülkeler tarafından tanınmasının gerekliliği vurgulanacak ve Kosova’nın tanınması talep edilecek. Yaklaşık 4 milyon nüfusa sahip olan Arnavutluk’un %70’ini Müslümanlar oluşturuyor.  

 

Kosova’da nüfusun çoğunluğunu laik Müslümanlar oluşturuyor. Kosova hükümeti İslam Konferansı Örgütü’ne üye devletlerinin bir grup olarak aynı anda Kosova’yı tanımasını talep ediyor.

 

Hatırlanacağı üzere İslam Konferansı Örgütü’nde Türkiye Cumhuriyeti Kosova’nın tanınması için lobi faaliyetleri yürütüyor. Türk asıllı İKÖ Genel Sekreteri Eklemedin İhsanoğlu da Kosova’nın tanınması için yoğun çaba sarf ediyor.

 

kosova haber


 

  

Yorumlar