Duyuru

Sırbistan ve Bosna-Hersek’ten Yapılan İthalatı Durdurun

Kosova Haberleri

  /   370   /   06 Haziran 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

“Sırbistan ve Bosna-Hersek’ten Yapılan İthalatı Durdurun”
 

 

Kosova Meclisi’nin Ekonomi, Ticaret, Enerji ve Taşımacılık Komisyonu hükümete Sırbistan ve Bosna-Hersek’ten yapılan ithalatı durdurma çağrısında bulundu. Öneride bu iki devlete “aynı şekilde muamele” esasının uygulanması gerektiği vurgulanıyor.


 
 

 

Komisyon üyeleri Kosova hükümetinden 3 aydır süren bu eşit olmayan duruma bir son verilmesini, söz konusu iki ülkeye aynı şekilde muamele edilmesi gerektiğini vurguladılar.

 

 

Ekonomi ve Finans Bakanı Lutfi Zharku açıklamasında konuyu CEFTA Sekreterliğine bildirdiklerini ve bu konuda çözüm arayışında olduklarını açıkladı. Zharku yakın zamanda bu iki ülkeden ithalatın durdurulmasının söz konusu olmadığını bildirdi.

 

Sırbistan ve Bosna-Hersek 3 Aralık 2008 tarihinden itibaren Kosova üzerinden gelen araçların geçişine izin vermiyor. Bu iki devlet araçların geçişine izin verilmemesinin gerekçesi olarak, 03 Aralık 2008 tarihinden itibaren Kosova’dan çıkış yapan araçlara eskiden olduğu gibi UNMIK değil de Kosova Gümrüğü mührünün vurulmaya başlanmasını gösterdi.

 

Bilindiği üzere Bosna Hersek ve Sırbistan, Kosova’yı tanımayan ülkeler arasında yer alıyorlar.

 

kosova haber 

  

Yorumlar