Duyuru

Avrupa Parlamentosu Kosova’nın Bölünmesine Karşı

Dünyadan Haberler

  /   283   /   06 Haziran 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

Avrupa Parlamentosu Kosova’nın Bölünmesine Karşı
 

 

Avrupa Parlamentosu bugün Kosova’ya ait Rezolusyonu onaylayacak. Bu rezolusyon ile Kosova’nın bölünmesine götürecek her seçenek reddedilecek fakat aynı zamanda Kosova Hükümetinden rüşvet ve organize suçlara karşı daha etkili olması istenecek.


 
 

Avrupa Parlamentosu, bağımsızlığın ilanının bir yılı sonrasında Kosova’daki durumla ilgili dün toplantı çalışmalarını tamamladı. Bugün ise  Kosova gelişmeleriyle ilgili bir rezolusyonu onaylaması bekleniyor.

Avrupa Parlamentosu milletvekillerinin  çoğu  Kosova’nın toprak bütünlüğünün önemine işaret ederek,  bölünmeye karşı olduklarını ifade ettiler.

Diğer yandan Romanya ve  komünist grubu gibi milletvekillerin belirli bir sayısı Kosova statüsüne ait uluslararası bir konferansın düzenlenmesini ya da  Kosova kuzeyinin Sırbistan ile bağlanmasına müsaade edilmesi istemini ortaya attılar.

 Avrupa Parlamentosunun bugün onaylaması beklenen rezolusyonda Kosova’nın bölünmesine karşı tutum yinelenecek, EULEX’e destek sunulacak ve  Kosova Hükümetinden  rüşvet ve organize suç ile  daha kararlı ve etkili bir şekilde mücadele etmesi istenecek.

kosova haber 

  

Yorumlar