Duyuru

Kosova Sırp Topluluğu Protesto Gösterisi Düzenliyor

Kosova Haberleri

  /   473   /   06 Haziran 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

Kosova Sırp Topluluğu Protesto Gösterisi Düzenliyor
 

 

Kosova Sırp topluluğu bugün 11.00’la 12.00 saatleri arasında Mitroviça-Raşka yolunu kapatıp protesto gösterisi düzenlediler. Sırplar Kuzey’deki gergin ortamı ve EULEX misyonunun Kosova-Sırbistan sınırını kontrol etmeye başlamasını protesto ediyor.


 
 

 

Protestocular ayrıca kuzey Kosova'da bulunan Zubin Potok, Zveçan gibi Sırpların yoğun yaşadığı belediyelerin bağlantı yollarını da trafiğe kapadılar. Protesto gösterilerini örgütleyenlerin yaptığı açıklamada kuzeydeki gergin durumdan ve sınır noktalarını EULEX’in kontrol etmesinden duydukları memnuniyetsizlik dile getirildi.

 

 

Öte yandan kuzeydeki belediyelerin Sırp asıllı belediye başkanları yaptıkları açıklamalarda Kosova Güvenlik Gücü’nün kurulmasına, kuzeyde Jarinju ve Brnjak sınır kapılarını EULEX yetkililerinin tek taraflı kontrol etmeye başlamasına tepki gösterdiler. Belediye başkanları bu gösterinin uluslar arası camiaya Sırp topluluğunun memnuniyetsizliğini dile getirmek için örgütlendiğini ve bunun sadece bir başlangıç olduğunu açıkladılar.

 

kosova haber 

  

Yorumlar