Duyuru

Kimliklerde Türkçe İbare İçin Mücadele Devam Ediyor

Kosova Haberleri

  /   393   /   06 Haziran 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

Kosova Meclisi Topluluk Hakları ve Çıkarları ile Geri Dönüş komisyonu dün Kimlik Yasasına göre dil kullanımı konusunu görüştü. Konunun görüşülmesi için daha önce 2 defa yazılı başvuruda bulunulmuştu.


 
 

Daha önceleri Kimlik Yasası gereğince Türkçe ibarelerin de kimliklerde yer alması gerektiği ve bunun uygulanmadığı konusunda şikayette bulunulmuş ve konunun görüşülmesi için Topluluk Hakları ve Çıkarları ile Geri Dönüş Komisyonu’na başvurulmuştu. Komisyon ancak dünkü oturumda konuyu görüştü.

 

Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Milletvekili Enis Kervan başvuruda Kimlik Yasasının öngördüğü biçimde Türkçenin resmi kullanımda olduğu belediyelerde kimliklerde Türkçenin de yer almasını, bunun komisyon olarak hükümet ve ilgili bakanlığa yazılı bir şekilde sunulması ve konuyu takip etmek üzere ayrıca bir komisyonun kurulması gereğini dile getirdi.

 

Yapılan talepleri komisyon üyeleri oy birliği ile kabul ettiler. Kabul edilen taleplere göre komisyon Kosova Hükümeti ve İçişleri Bakanlığı’na ilgili mevzuat gereğince Türkçe’nin de kimlik kartlarında yer almasını talep edecek.

 

Daha sonra sözü alan Boşnak Milletvekili Sadik İdrizi kimlik kartlarında Boşnakçanın da yazılmasını talep etti. 

  

Yorumlar