Duyuru

Balkanlar 2009'da Avrupa İstikrarı İçin Bir Tehdit

Dünyadan Haberler

  /   222   /   06 Haziran 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

Balkanlar 2009'da Avrupa İstikrarı İçin Bir Tehdit
 

 

ABD Ulsual İstihbarat Direktörülüğü tarafından yayınlanan bildiride Balkanların dünya istikrarı için önemli bir tehdit olduğu belirtiliyor. Blair. Kosova'nın toprak bütünlüğünü sağlamasını ve ekonomik kalkınmasına destek olacaklarını vurguladı.


 
 

ABD Ulusal İstihbarat Direktörlüğü tarafından yayınlanan bir bildiride  “Geçen sene Kosova’nın bağımsızlığının sorunsuz ilanı, Hırvatistan ve Arnavutluk’un NATO üyelik süreçleri ve Sırbistan’da batı yanlısı hükümetin göreve başlamasına rağmen Balkanlar hala dünya istikrarı açısından önemli bir tehdidi oluşturuyor” denildi.

 

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Emekli Amiral Dennis Blair tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada bölgenin en önemli sorunlarının Kosova’nın kuzeyindeki Sırpların entegre sorunu ile Bosna’da ortak yaşamın sorunlarla karşılaşması olduğunu söyledi.

 

Belgrat’ın paralel kurumlar oluşturarak Kosova kurumlarının işleyişinde sorun yarattığını dile getiren Blair “Sırbistan de facto olarak güneyde yaşayan çoğunlukla kuzeyde yaşayan Sırp topluluğunu ayırma konusunu güçlendirme çabasını güdüyor” dedi.

 

Blair açıklamasında Kosova’nın şu ana kadar 54 ülke tarafından tanındığını ve önümüzdeki günlerde Kosova’nın toprak bütünlüğünü koruması ve ekonomik kalkınmasını gerçekleştirmesi için uluslar arası camianın yardımını daha fazla hissedeceğini sözlerine ekledi. 

  

Yorumlar