Duyuru

Prizren’e Yeni Sanat Merkezi Yapılıyor

Kosova Haberleri

  /   452   /   06 Haziran 2014, Cuma

 Yazdır

  

 

 

 
 

 

Prizren’in Kale Altı semtinde bugün Sanat Merkezi’nin temel atma töreni yapıldı. Prizren Belediyesi tarafından Sanat Merkezi projesinin ilk safhası için 300.000Avro ayrıldığı duyuruldu.


 
 

 

Sanat Merkezi temel atma töreninde konuşan Prizren Belediye Başkanı Ramadan Muja “Başbakan Hashim Thaçi ile birlikte seçim kampanyası süresince Prizren’e Sanat Merkezi’nin yapılması vaadimizin gerçekleşmesi mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Ramadan Muja, Sanat Merkezi binasının bu yıl içerisinde tamamlanmasını, 2010 yılında da hizmete verilmesini beklediğini vurguladı. Sanat Merkezi bünyesinde 200 kişilik kapalı sinema salonu, bir açık hava sineması, kütüphane, galeriler ve sanat çalışmaları için mekanlar inşa edilecek.

 

Prizren Belediyesi Kültür Gençlik ve Spor Müdürü Adnan Yağcılar, bu sanat merkezine Prizren’de çok fazla ihtiyaç duyulduğunu belirterek, bu temel atma töreninin bağımsızlığın birinci yıldönümüne denk düşmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

 

 

Daha sonra yapım ihalesini kazanan Getoari Şirketi Müdürü Naim Besimi sözü aldı ve projenin öngörüldüğü tarihte tamamlanacağını belirtti.

 

 

 

 

  

Yorumlar